Training Feedback Geven

Gedurende je carrière is feedback geven misschien wel de meest ingewikkelde uitdaging. Maar, daartegenover staat ook dat feedback geven heel waardevol is om te doen. Aan de hand van opbouwende feedback kun je je collega namelijk een stapje verder helpen in zijn of haar ontwikkeling. Daarnaast leer jij zelf ook een hoop van feedback geven.

Waarom een cursus feedback geven zo waardevol is

Werk je in teamverband en communiceer je veel met je collega’s? Dan is een goede onderlinge samenwerking een echte must. Enerzijds voor de efficiëntie en productiviteit, anderzijds voor een prettige werksfeer. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo goed mogelijk op elkaar ingespeeld bent? Feedback geven is één van de sleutels tot succes. Door open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan, kun je eventuele irritaties voorkomen of genezen. Wil jij werken aan zo’n open werksfeer? Dan is onze training feedback geven een schot in de roos.   

Volg samen met je collega’s Nederlands meest populaire in-company training feedback geven bij jou op locatie in het Nederlands of Engels.

1 DAG

van 09:00 tot 16:00 uur inspirerend van begin tot eind

MET JE COLLEGA’S

samen slimmer leren werken, bij jou op locatie

BESTE CURSUS

4 jaar uitgeroepen tot “Beste Opleider van Nederland”

OOK MAATWERK

toegespitst op jullie team, organisatie en doelstellingen

SCORE: 9,3

in het afgelopen jaar en meer dan 5000 beoordelingen in totaal

Deze in-company training is de oplossing als jullie dagelijks te maken hebben met:

 • AANSPREKEN

  Je wilt makkelijker mensen aan kunnen spreken op ongewenst gedrag.

 • GRENZEN AANGEVEN

  Je wilt helder en duidelijk je grenzen aangeven.

 • CONFRONTEREN

  Je wilt jezelf minder wegcijferen en mensen eerder confronteren.

 • WEERSTAND

  Je wilt beter om kunnen gaan met weerstand die je bij jezelf en bij anderen ervaart.

 • PERSOONLIJKHEID

  Je wilt makkelijker om kunnen gaan met mensen die echt een heel andere persoonlijkheid hebben dan jij.

 • COMMUNICATIE

  Je wilt jouw manier van communiceren zo effectief mogelijk maken.

 • SAMENWERKEN

  Je wilt de drijfveren van anderen beter snappen zodat jullie prettiger kunnen samenwerken.

 • ADVISEREN

  Je wilt mensen verbetertips geven zonder dat men zich aangevallen voelt.

 • COMPLIMENTEN GEVEN

  Je wilt complimenten geven op een manier die écht aankomt.

 • FEEDBACK ONTVANGEN

  Je wilt benaderbaar zijn en open staan voor de feedback die je van anderen krijgt.

Ter voorbereiding op de training

De 1-daagse cursus feedback geven is heel praktisch ingestoken. Dat houdt in dat we voornamelijk aan de slag gaan met concrete cases en gesprekstechnieken. Natuurlijk krijg je tijdens deze opleidingsdag ook uitleg over de theorie die samenhangt met feedback geven. Wil je je alvast inlezen voordat je de training gaat volgen? Kom er dan bijvoorbeeld achter wat dé gouden feedback regels zijn of ontdekt allerlei oefeningen op het gebied van feedback geven

Volg net als honderden andere medewerkers van grote en kleine organisaties Nederlands meest populaire training feedback geven. Je leert samen met je collega’s binnen 1 dag de beste technieken en inzichten op het gebied van feedback geven anno 2022. Wij brengen jullie volledig op de hoogte van alle actuele methodes en invalshoeken op het gebied van feedback geven. Gebracht op een toegankelijke manier met praktische tips en inzichten waarmee je direct aan de slag kunt.

Lees alles over onze maandelijkse 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt, waaraan je individueel of samen met enkele collega’s kunt deelnemen bij ons op locatie

Ontvang kosteloos en vrijblijvend een offerte voor een in company groepstraining samen met je collega’s bij jou op locatie

Dit is wat deze training feedback geven je oplevert in de praktijk:

Duidelijk overkomen

Je zult duidelijk en zeker kunnen optreden in gesprekken, vergaderingen en presentaties. Je bent je bewust van hoe je op anderen overkomt.

Zelfverzekerd zijn

Je voelt je zelfverzekerder en komt ook zo over op je omgeving. Je weet je mening duidelijk te formuleren waardoor je gehoord wordt.

Minder stress ervaren

Doordat je je duidelijk kunt uitdrukken en aangeven wat je (niet) wilt, is je hoofd aan het einde van de dag niet langer zo vol met drukke gedachten.

Prettiger samenwerken

Doordat je duidelijk communiceert en toegankelijk bent weten mensen wat ze aan je hebben wat zorgt voor een heldere en prettige samenwerking.

Weerbaarheid vergroten

Je staat zelf ook open voor feedback van anderen, kunt tot de kern van die kritiek komen en probeert tot constructieve oplossingen te komen.

Betere communicatie

Je brengt je communicatie naar een volgend niveau: je bent duidelijk, stelt je toegankelijk op, houdt rekening met de ander en bent constructief.

Betere feedback

Je kunt de regels van feedback geven in de praktijk toepassen waardoor je jezelf tot een aangename en constructieve gesprekspartner maakt.

BEWUST WORDEN

Je bent je bewust van hoe je (niet altijd goed) luistert, hoe jouw eigen referentiekader je beeld en mening beïnvloedt en je houdt hier rekening mee.

Kortom: Je zult duidelijk en zeker kunnen optreden in gesprekken.

Zo pakken wij dat aan:

feedback geven

Herken je jezelf in 2 of meer van onderstaande punten? Dan is een training feedback geven iets voor jou:

 • Ik merk dat ik soms niet goed genoeg luister
 • Ik merk dat ik soms eigenlijk m’n oordeel al klaar heb zonder dat ik alles gehoord heb
 • Ik vind het moeilijk om te benoemen wat ik vind en hoe ik dat ervaar
 • Ik wil mensen kunnen adviseren op een manier die past bij hun ervaring en hun ontwikkeling
 • Ik merk dat ik soms onvoldoende inzicht heb in wat de ander motiveert
 • Ik merk soms dat mijn complimenten impact missen
 • Ik vermijd het soms om mensen aan te spreken op hun gedrag
 • Ik vind het moeilijk om duidelijk aan te geven waar grenzen liggen
 • Ik merk dat ik moeilijk om kan gaan met weerstand wanneer ik feedback geef
 • Ik voel me snel aangevallen wanneer anderen mij feedback geven
 • Ik ben soms bang dat feedback geven de verstandhouding met mijn collega verpest

Wat leer je tijdens de 1-daagse cursus feedback geven?

In deze 1-daagse cursus staat feedback géven logischerwijs centraal. Je leert op een positieve manier jouw feedbackpunten op de ander over te brengen, zodat hij of zij ervan leert. Je krijgt tijdens deze training allerlei handvatten die je direct kan toepassen. Samen gaan we voor een duurzaam resultaat. Dat houdt in dat we al meteen gaan oefenen en situaties nabootsen. Al doende leer je immers het snelste. Om alles wat je hebt geleerd concreet te maken, stel je een persoonlijk actieplan op. Dit plan helpt jou voortaan bij het geven van feedback. 

Niet alleen feedback géven staat op het programma; we gaan ook aan de slag met het ontvangen van feedback. Hoe kun je ervoor zorgen dat je openstaat voor feedback? Hoe kun je het beste op deze feedback reageren? En misschien wel het belangrijkste: hoe zet je de feedbackpunten om in concrete handelingen of gedragsveranderingen? Kortom: aan de hand van deze training word jij niet alleen goed in feedback geven; je wordt ook goed met het ontvangen van feedback.

“Het was een TOP! training. Deze training is naast leerzaam ook nog bijzonder onderhoudend.”
Sabine Willems-Wutzlhofer

Bekijk de startdatums en schrijf je in voor een 1-daagse open training bij jou in de buurt

Ontvang kosteloos en vrijblijvend een offerte voor een in company training feedback geven samen met je collega’s bij jou op locatie

4 keer verkozen tot Beste Opleider van Nederland in de categorie ‘Persoonlijke Effectiviteit’

“Jullie mogen van ons verwachten dat we enthousiast maar óók kritisch zijn over onze eigen trainingen en werkwijze. Door continu te vragen om feedback van onze klanten en deze te gebruiken voor verdere optimalisatie, houden we onze feedbackcursus nu én in de toekomst toonaangevend.”

We zijn niet voor niets drie keer op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland.

Wat zijn de ervaringen van je voorgangers?

“Fijne en praktische training die direct iets oplevert. Trainer Job was heel persoonlijk en professioneel. Het was een leuke dag met veel handige tips en tricks. Er hing een informele sfeer waarin ieder zijn of haar struikelblokken kon delen en hier gerichte adviezen op kreeg. Ik heb veel geleerd.”

Lisa (Klantenvertellen beoordeling 10)

“Top training! Zeer waardevolle training waar je in de praktijk mee an de slag kan en daadwerkelijk iets aan hebt. De energieke trainer wist met zijn enthousiasme de inhoud over te brengen. Top training/trainer!”

David (Klantenvertellen beoordeling 10)

“Leuke leerzame cursus, gemotiveerde groep met cursisten, waardoor je veel van elkaar kan leren, duidelijk uitleg, goed voorbereid, veel kunnen oefenen met veel verschillende rolspellen, ook praktijksituatie kunnen nabootsen, prima locatie goed te bereiken, eten en drinken was goed verzorgd”

Bjorn Verheijen (Springest beoordeling 9)

Het werkt pas als feedback zorgvuldig gegeven wordt

Feedback wordt nog te vaak verward met kritiek. Om deze misvatting de wereld uit te helpen, beschreven wij het verschil tussen kritiek en feedback. Het verschil zit ‘m vooral in de manier waarop je communiceert. Bij feedback geven is het belangrijk dat je de ander op een positieve en opbouwende wijze benadert. Het draait niet alleen maar om dingen die beter kunnen, maar je richt je ook juist op het geven van complimenten op een effectieve manier. Complimenten zorgen er namelijk voor dat je gesprekspartner groeit, op persoonlijk én zakelijk vlak. Kritiek heeft daarentegen een negatieve ondertoon en houdt verband met het vellen van een oordeel of een afkeuring.

Kortom: feedback heeft pas effect als je het op een zorgvuldige én positieve manier geeft. Je houdt altijd rekening met de manier waarop iemand in elkaar zit en je zorgt ervoor dat je iemand niet beschuldigt. Geef je feedback daarom altijd vanuit de ik-ik-jij-methode. Wat dit precies inhoudt en hoe je deze techniek toepast? Dat leer je tijdens onze training feedback geven.

Inschrijven voor de training

Vind je feedback geven of feedback ontvangen erg lastig? En kun je wel wat praktische handvatten gebruiken die je verder helpen? Volg dan een cursus via Feedbackgeven.nl. Wij bieden op maat gemaakte (online) feedback trainingen, zowel voor individuen als voor groepen. Kies je voor een individuele 1-daagse cursus, dan kun je je inschrijven voor een van onze cursussen bij jou in de buurt. Wil je het onderwerp ‘feedback geven’ aanpakken met je gehele team of bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan voor een in-company cursus

Beste opleider

drie jaar op rij verkozen tot “Beste opleider van Nederland”

landelijk

wekelijkse trainingen op diverse locaties in Nederland en België

100% tevreden

garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, dan is dit voor ons risico

Score: 9,3

op basis van 5058 cursisten beoordelingen op Springest en Klantenvertellen

Follow-up

gratis onbeperkte follow-up na afloop van je deelname aan de 1-daagse training

Lees alles over onze maandelijkse 1-daagse open feedbackcursus bij jou in de buurt, waaraan je individueel of samen met enkele collega’s kunt deelnemen bij ons op locatie

Ontvang kosteloos en vrijblijvend een offerte voor een in company groepstraining samen met je collega’s bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 – 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 – 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X