Negatieve feedback geven

Negatieve feedback geven: als het enigszins mogelijk is vermijden we het graag. Toch is het, mits goed gegeven, een belangrijk en nuttig aspect van communicatie op de werkvloer. Wanneer beide personen op een effectieve manier omgaan met negatieve feedback draagt het bij aan een goede samenwerking en prettige onderlinge relaties. Wil jij ook de belangrijkste feedbackregels onder de knie krijgen, schrijf je dan in voor onze 1-daagse cursus feedback geven. En maak jezelf tot een aangename en toegankelijke gesprekspartner.

Hoe kun je doeltreffend negatieve feedback geven

De manier waarop je iemand aanspreekt op zijn gedrag, bepaalt voor een groot deel wat het effect van de feedback zal zijn. De volgende tips kunnen helpen om de boodschap op heldere, duidelijke wijze over te brengen: Blijf kalm en houd je emoties onder controle. Benoem duidelijk wat je waargenomen hebt en wat het effect is van het gedrag. Vermijd woorden als “altijd”, “nooit”, maar wees concreet en specifiek. En belangrijk: wanneer jij je zegje gedaan hebt, luister aandachtig naar de ander en geef ruimte voor zijn kant van het verhaal. Het zou kunnen dat ook jij negatieve feedback krijgt, wees hierop voorbereid en ga op een positieve manier de dialoog aan.

Beter leren omgaan met negatieve kritiek

Vind je het lastig om feedback te vragen? Merk je dat je vaak in de verdediging schiet wanneer je negatieve kritiek krijgt? Dan is onze cursus feedback geven en ontvangen iets voor jou. In deze cursus leer je hoe je tot de kern van die kritiek komt en hoe je tot constructieve oplossingen kunt komen. Je leert gebruik te maken van waardevolle inzichten en de meest actuele technieken op het gebied van negatieve feedback geven. Onder begeleiding van een professionele trainer ga je aan de slag met herkenbare, direct toepasbare oefeningen.

Klaar voor een cursus omgaan met negatieve feedback?

Wil jij, samen met je collega’s, jullie vaardigheden verbeteren op het gebied van negatieve feedback geven en ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor een incompany cursus bij jou op locatie. Wil je alleen deelnemen aan een cursus of workshop? Schrijf je dan in voor één van onze open feedback trainingen bij jou in de buurt. Bekijk de startdata!

Lees meer over een cursus voor jou alleen

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees meer over onze incompany mogelijkheden

Een training bij jullie op locatie samen met je collega’s

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 – 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 – 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X