Wanneer beide personen op een effectieve manier omgaan met negatieve feedback draagt het bij aan een goede samenwerking en prettige onderlinge relaties. Wil jij ook de belangrijkste feedbackregels onder de knie krijgen, schrijf je dan in voor onze 1-daagse cursus feedback geven. En maak jezelf tot een aangename en toegankelijke gesprekspartner.

Hoe kun je doeltreffend negatieve feedback geven

De manier waarop je iemand aanspreekt op zijn gedrag, bepaalt voor een groot deel wat het effect van de feedback zal zijn. De volgende tips kunnen helpen om de boodschap op heldere, duidelijke wijze over te brengen: Blijf kalm en houd je emoties onder controle. Benoem duidelijk wat je waargenomen hebt en wat het effect is van het gedrag. Vermijd woorden als “altijd”, “nooit”, maar wees concreet en specifiek. En belangrijk: wanneer jij je zegje gedaan hebt, luister aandachtig naar de ander en geef ruimte voor zijn kant van het verhaal. Het zou kunnen dat ook jij negatieve feedback krijgt, wees hierop voorbereid en ga op een positieve manier de dialoog aan.

Beter leren omgaan met negatieve kritiek

Vind je het lastig om feedback te vragen? Merk je dat je vaak in de verdediging schiet wanneer je negatieve kritiek krijgt? Dan is onze cursus feedback geven en ontvangen iets voor jou. In deze cursus leer je hoe je tot de kern van die kritiek komt en hoe je tot constructieve oplossingen kunt komen. Je leert gebruik te maken van waardevolle inzichten en de meest actuele technieken op het gebied van negatieve feedback geven. Onder begeleiding van een professionele trainer ga je aan de slag met herkenbare, direct toepasbare oefeningen.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Heb je vragen of wil je advies?

+31(0)85-0651019
Stuur een bericht

Klanten geven ons een 9.3

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
10
Mar

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
13
Apr

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
13
Apr

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
11
May

Rotterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
8
Jun

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Klaar voor een cursus omgaan met negatieve feedback?

Wil jij, samen met je collega’s, jullie vaardigheden verbeteren op het gebied van negatieve feedback geven en ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor een incompany cursus bij jou op locatie. Wil je alleen deelnemen aan een cursus of workshop? Schrijf je dan in voor één van onze open feedback trainingen bij jou in de buurt. Bekijk de startdata!

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Van Brussel

Open minded training met veel praktische voorbeelden

Super! Niets op aan te merken. Open minded training met veel praktische voorbeelden. Ruimte voor vragen en extra informatie gekregen na de sessie. Net zo tevreden als de eerste keer training. Een 10.

C.W. van Laar

Combinatie theorie- praktijk was verrijkend

Gebruik maken van input vanuit de groep maakte de training zeer waardevol. Combinatie theorie- praktijk was verrijkend. Niveau van de training sloot aan op het hospice-team als groep. Enthousiasme van Patrick werkte aanstekelijk om allen actief te blijven meedoen.”

Takken

De dag vloog voorbij

Op ontspannen manier veel geleerd over hoe feedback te geven en te ontvangen. De dag vloog om en niet eenmaal de neiging gehad om naar de tijd te kijken. De trainer creëerde openheid binnen de groep waardoor we binnen korte tijd veel hebben bereikt

Erwin Janssen

Prettige training met praktische handvatten

Op een prettige, respectvolle en passende wijze hebben we vandaag een feedback/communicatie training ontvangen. De groep bestond uit 12 man die bijna allemaal een andere praktijkvraag hadden. De theorie is prettig uitgelegd en gaf al vele antwoorden en handvatten om de vragen te behandelen.

Van Zuijlen

Succesvolle dag met waardevolle inzichten

Het was een erg succesvolle dag waarin ik veel waardevolle inzichten heb verkregen. Deze training brengt veel stof om zowel over na te denken, als op te acteren, met zich mee

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten