Omgaan met kritiek

Kritiek geven en kritiek krijgen, veel mensen vinden dit erg moeilijk. Waarom? Jij of de ander voelt zich vaak aangevallen en schiet in de verdediging. Dat is jammer want meestal is het krijgen van kritiek juist een kans om je prestaties te verbeteren. Effectief omgaan met kritiek zorgt voor een heldere en goede samenwerking en prettige onderlinge relaties.

Wil jij ook op een constructieve manier leren omgaan met kritiek? Volg onze 1-daagse cursus feedback geven boordevol praktische tips. Lees hier meer!

Kritiek ontvangen: doe er je voordeel mee

Vind jij het lastig om op een positieve manier om te gaan met kritiek? Ervaar je gevoelens als schaamte en stress als je kritiek krijgt en wordt je boos op je gesprekspartner? Dan is een cursus feedback geven en ontvangen iets voor jou. Iedereen maakt soms fouten of pakt dingen onhandig aan, het is juist nuttig dat andere mensen je daarop wijzen. De kunst is om deze kritiek niet als een aanval op jou als persoon te beschouwen. Probeer in plaats van te denken dat je niet deugt, te leren uit de kritiek die je krijgt. Luister actief, vraag om toelichting en bedank de ander, bedenk vervolgens waar je het mee eens bent en hoe je je gedrag kunt verbeteren.

Positieve en negatieve kritiek geven

Misschien nog wel moeilijker dan kritiek krijgen, is kritiek geven. Vind je het moeilijk om je gevoelens uit te spreken en opbouwende kritiek te geven? Of merk je dat je complimenten impact missen? In onze cursus feedback geven krijg je praktische tips om zowel positieve als negatieve kritiek te geven, zodat je het gewenste resultaat bereikt. Onder begeleiding van een professionele trainer en aan de hand van wetenschappelijk bewezen technieken leer je hoe jij een prettige en duidelijke gesprekspartner wordt. De cursus feedback geven vindt plaats in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers, waardoor er een veilige en persoonlijke leeromgeving wordt gecreëerd.

Nieuwsgierig naar tips voor omgaan met kritiek?

Wil jij ook goed leren omgaan met kritiek? Dan ben je bij feedbackgeven.nl aan het goede adres! Schrijf je nu in voor één van onze populaire open feedback trainingen bij jou in de buurt. Wil je samen met je team aan de slag met praktische handvatten voor kritiek krijgen en geven? Een incompany cursus op jouw locatie, toegespitst op jullie wensen en behoeften, behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer over een cursus voor jou alleen

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees meer over onze incompany mogelijkheden

Een training bij jullie op locatie samen met je collega’s

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 – 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 – 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X